Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Organizacja imprezy firmowej – jaki lokal wybrać?
Imprezy firmowe już dawno przestały nam się kojarzyć ze spotkaniami organizowanymi wyłącznie przez potężne zakłady pracy z okazji wyjątkowych wydarzeń i okrągłych rocznic. W nowoczesnych firmach imprezy dla pracowników stają się regularnym standardem i dotyczy to zarówno dużych korporacji, jak i niewielkich firm zatrudniających kilka, kilkanaście osób. Jak wybrać lokal na imprezę firmową, by mogła być ona naprawdę udana?
Komfort przede wszystkim
Imprezy firmowe wciąż są oczywiście organizowane z wymienionych we wstępie powodów – wyjątkowych wydarzeń i okrągłych rocznic – ale też po prostu, by dać pracownikom możliwość lepszego poznania się nawzajem, możliwość integracji. Powinno nam zależeć przede wszystkim na tym, by osoby biorące udział w firmowej imprezie czuły się podczas niej komfortowo. Przestrzeń w lokalu powinna być na tylko otwarta, by wszyscy mogli czuć się w niej swobodnie (np. wstać od stolika nie musząc przy tym przepraszać kilku osób, by zrobiły przejście), ale też by byli obok siebie na tyle blisko, by nikt nie czuł się „odrzucony”. Unikajmy sytuacji, gdzie osoby pracujące na tzw. wyższych stanowiskach miały szczególnie uprzywilejowane miejsca – o takim modelu imprez firmowych lepiej zapomnieć. Komfort w sensie stricte to oczywiście nie tylko wygodne krzesło przy odpowiednio wysokim stoliku w otoczeniu sympatycznych dla siebie nawzajem osób. To też oczywiście właściwe menu, o czym opowiemy za chwilę.
A może catering?
Sporo firm dysponuje własną przestrzenią, w której można byłoby śmiało zorganizować imprezę dla pracowników, gdyby dostępne było odpowiednie zaplecze kuchenne. Jak mówią nam przedstawiciele Lemoniada Bistro ze Zgierza, wówczas ciekawym pomysłem jest skorzystanie z usług cateringowych. Korzystając z usług cateringu na imprezach oferowanych przez nowoczesne firmy, możemy liczyć na dopasowanie menu do naszych potrzeb (by z założenia każdy z uczestników imprezy znalazł wśród dań i przekąsek coś dla siebie). To obsługa od A do Z: wszystko zostanie przygotowane na czas, firma cateringowa dostarczy nam wszelkie niezbędne podczas imprezy sprzęty, które w dodatku po imprezie zostaną odebrane „na brudno”. Nie musimy się martwić o zmywanie, a to często nie tyle, co spora oszczędność czasu i komfort, a wręcz jedyna opcja, by zorganizować imprezę na terenie firmy. W końcu kuchenne zaplecza firmowe to raczej miejsca, gdzie możemy sobie zaparzyć kawę, zjeść drugie śniadanie, przyniesiony z domu lub zamówiony z zewnątrz obiad itp., a nie kuchnie z przestrzenią do zmywania po imprezach, w których udział bierze sporo osób. Naszym zdaniem warto więc przy organizacji firmowej imprezy rozważyć dwie opcje: znaleźć bistro, restaurację lub inny lokal, do którego zaprosimy pracowników lub skorzystać z usług firmy cateringowej i ugościć pracowników np. w firmowej sali konferencyjnej.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana