Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Właściwości i zastosowanie kontenerów gastronomicznych

Kontenery gastronomiczne cieszą się rosnącą popularnością. Coraz częściej wykorzystywane są jako bary, puby, restauracje, stołówki, jadłodajnie, garmażerki, lodziarnie, a także przy obsłudze imprez masowych, festiwali i wydarzeń kulturalnych. Nic dziwnego – szybko okazało się, że takie budynki idealnie nadają się do prowadzenia tego typu działalności gastronomicznej.
Jakie są najważniejsze zalety kontenerów gastronomicznych?
Kontenery gastronomiczne to budynki o niedużych gabarytach zbudowane z płyt warstwowych. Ze względu na niewielkie formalności związane z umieszczeniem takiego obiektu, kontenery gastronomiczne są łatwą i szybką inwestycją. Koszty, które często spędzają sen z powiek początkującym przedsiębiorcom, są zaskakująco niskie w porównaniu z budynkiem stacjonarnym, co sprawia, że są bardzo dobrym wyborem na pierwszy biznes i rozpoczęcie działalności gospodarczej. Decydując się na zakup takiego kontenera, nie musimy się martwić o szczegóły konstrukcji. Jak wygląda zakup takiego kontenera? O tym opowiada ekspert z firmy Pawilon Perfekt, która zajmuje się produkcją i montażem tego typu rozwiązań, a także ich transportem, konserwacją i demontażem:Wybieramy gotowy projekt , który odpowiada wszystki m naszym oczekiwaniom i spełnia wymogi sanitarne oraz przepisy prawa budowlanego . W nętrze zostaje dostosowane do naszych potrzeb oraz specyfiki sprzedawanych przez nas produktów.
Czym charakteryzują się kontenery gastronomiczne pod względem technicznym?
W świadomości wielu osób zakorzenione jest błędne przeświadczenie, że kontenery gastronomiczne to niehigieniczne blaszane puszki, w których strach się stołować. Wbrew temu przekonaniu wcale nie ustępują one budynkom stacjonarnym pod względem wygody, funkcjonalności, ergonomii pracy, walorów użytkowych ani estetycznych, a przede wszystkim pod względem higieny Niezależnie od lokalizacji i budynku każdy punkt gastronomiczny musi przecież spełniać wymogi sanitarno-epidemiologiczne. Kontenery gastronomiczne charakteryzują się niskim współczynnikiem przepływu ciepła oraz dobrą izolacją termiczną. Dzięki temu są ekonomiczne i tanie w utrzymaniu podczas okresu grzewczego, w lecie klimatyzacja zaś takiego budynku to fraszka. Nowoczesne kontenery są zbudowane z odpornych na korozję i wytrzymałych materiałów dobrej jakości, więc zmartwienia o naprawy, serwisowanie czy remonty odchodzą na dalszy plan. W tego typu obiektach zawsze możliwe jest podłączenie do sieci sanitarnej i elektrycznej. Ich największą zaletą jest jednak brak konieczności trwałego związania z gruntem – można je w każdej chwili przenieść lub rozbudować.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana