Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
W biurach i gastronomii. Profesjonalne ekspresy do kawy
Parzenie kawy w warunkach domowych diametralnie różni się od przygotowywania tego napoju na potrzeby biznesowe i komercyjne, np. w biurze czy w gastronomii. Większe zapotrzebowanie na duże ilości kawy, wtedy gdy liczy się jej wysoka jakość, a także szybki czas przyrządzenia, sprawia, że profesjonalne ekspresy powinny wyróżniać się wyjątkową wydajnością. Czym charakteryzują się urządzenia do przygotowywania kawy w biurach i gastronomii?
Ekspres do biura
Wielu osobom trudno wyobrazić sobie dzień w pracy bez jednej lub kilku filiżanek „małej czarnej”. Kawa pobudza do działania, dodaje energii i pomaga się skoncentrować, nic więc dziwnego, że ekspresy stają się niezbędnym wyposażeniem biur i innych miejsc pracy. W takich miejscach liczy się przede wszystkim wydajność sprzętu. W pracy czas to pieniądz, toteż kawa w ekspresie musi być przygotowywana możliwie jak najszybciej, a do tego w dużych ilościach, by można było zapobiegać przestojom i w szybkim tempie dostarczać napój wszystkim pracownikom, np. na zebraniach czy konferencjach. Z tego powodu największą popularnością wśród ekspresów profesjonalnych do biura cieszą się automatyczne urządzenia ciśnieniowe o dużej pojemności, które skracają proces przygotowywania kawy do niezbędnego minimum, zapewniając wygodną, intuicyjną obsługę niewymagającą specjalistycznej wiedzy i umiejętności. To idealna opcja dla amatorów dobrej kawy, którym zależy na czasie. Wybierając ekspres do biura warto również zwrócić uwagę na jego jakość. Intensywna eksploatacja tych urządzeń w miejscach pracy wymaga zastosowania wytrzymałych materiałów i nowoczesnych technologii, które zminimalizują ryzyko awarii sprzętu. Dlatego też w biurze najlepiej sprawdzą się markowe ekspresy renomowanych producentów, które znajdziemy w ofercie firmy Flint Espresso Sp. z o.o.Ekspresy dla gastronomii
Właściciele lokali gastronomicznych – kawiarni, restauracji czy barów – stoją przed wymagającym zadaniem, jakim jest wybór idealnego ekspresu, który będzie wydajny, ale też zapewni najlepszą jakość kawy. W gastronomii liczy się bowiem przede wszystkim smak – dobra kawa przyciągnie klientów, którzy chętnie wrócą na kolejną filiżankę swojego ulubionego napoju. Z drugiej strony tu też liczy się czas obsługi – klienci często się spieszą i nie mogą czekać zbyt długo. Wybór idealnego ekspresu do gastronomii zależy w dużej mierze od specyfiki lokalu. Jeśli dany punkt nastawiony jest na obsługę dużej liczby konsumentów w krótkim czasie, jak to jest np. w przypadku stacji benzynowych czy barów szybkiej obsługi, dobrym rozwiązaniem będzie ciśnieniowy ekspres automatyczny. Z kolei w miejscach takich jak restauracje i kawiarnie, których oferta adresowana jest do koneserów, a które dysponują wykwalifikowanym personelem, sprawdzi się ekspres kolbowy. W połączeniu z profesjonalnym młynkiem urządzenie to pozwoli bariście przygotować doskonałej jakości kawę, która idealnie będzie odpowiadać indywidualnym gustom nawet największych smakoszy czarnego napoju.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana