Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Nocleg, a wyżywienie. Dobrodziejstwa hotelowej restauracji

Rezerwując nocleg w hotelu, często rezygnujemy z wyżywienia, jakie oferuje hotelowa restauracja. Zazwyczaj kierujemy się obawą, że posiłki w niej serwowane będą zbyt drogie. Prawdą jest, że w przeszłości tak bywało. Obecnie jednak w wielu hotelach można zjeść smacznie, zdrowo i tanio. A jaka to wygoda! Takie rozwiązanie pozwala bowiem zaoszczędzić również nasz cenny czas.
Co oferują współczesne hotelowe restauracje?
Drogie i wyszukane dania w porcjach, które niekoniecznie sprawią, że zaspokoimy głód, to już przeszłość. Nie bójmy się korzystać z hotelowych restauracji. Obecnie wiele z nich oferuje smaczne, zdrowe i tanie posiłki. Nie trzymajmy się krążących jeszcze wciąż negatywnych opinii na temat wyżywienia w hotelach. Ani tych, które mówią o jego wygórowanej cenie, ani tych, które podważają jego jakość, porównując do najgorszych barów. W obu przypadkach nie jest to prawda.
Współczesne hotele, niezależnie od charakteru – czy to w centrum miasta, czy przydrożne lub pracownicze – proponują swoim gościom usługi gastronomiczne na wysokim poziomie. Bez względu na to, czy odwiedzamy hotel prywatnie, czy służbowo, sami, w grupie, czy z rodziną, hotelowa restauracja czeka na nas z korzystną i co najważniejsze – smaczną ofertą.
Praktycznie, smacznie i tanio
Wiele hoteli wychodzi naprzeciw potrzebom i oczekiwaniom współczesnych gości i często organizuje akcje promocyjne. Wówczas nocleg i wyżywienie mogą nas kosztować jeszcze mniej. Jednak z dobrodziejstw, jakie możemy spotkać w restauracji hotelowej, warto skorzystać i bez promocji. Ceny są niewysokie, a jakość dań wręcz przeciwnie.
Oprócz atrakcyjnej ceny punkty gastronomiczne istniejące przy hotelach zapewniają wygodę. Aby zjeść smaczny i ciepły posiłek, nie musimy daleko się wybierać. Niekiedy nawet nie musimy opuszczać budynku hotelu. Taki komfort z pewnością docenią goście, którym zależy na tym, aby jak najwięcej czasu spędzić na zwiedzaniu nowych miejsc oraz ci, którzy po całym dniu pracy marzą już tylko o odpoczynku.
Wreszcie dobre hotelowe restauracje zapraszają swoich gości na lokalne przysmaki. Zgodnie z tradycją regionu, w którym są zlokalizowane. Przykład?
Jak podpowiada nasza rozmówczyni z firmy Cezamet z Poznania, będącej właścicielem dwóch hoteli:
Jako że nasze placówki zlokalizowane są na terenie województwa wielkopolskiego, w restauracji serwujemy sztandarowe miejscowe dania. W ten sposób nasi goście mogą między innymi zakosztować smaku prawdziwych pyr z gzikiem.
Taka oferta brzmi zachęcająco. A co ważne – jest zdrowa i dostępna dla wszystkich.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana