Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Kiedy warto korzystać z usług cateringowych?
Usługi cateringowe polegają na przygotowywaniu oraz dostarczaniu na zamówienie gotowych potraw, przekąsek i deserów. Pierwotnie catering oznaczał przygotowywanie i serwowaniu posiłków dla pasażerów oraz załóg samolotów. Obecnie termin ten obejmuje szeroki zakres usług, świadczonych przez specjalizujące się w tej branży firmy. Kiedy warto korzystać z ich oferty? Odpowiedź znajdziesz w naszym artykule.
Imprezy okolicznościowe
W przypadku imprez okolicznościowych catering stanowi zawsze świetne rozwiązanie. Bez względu na rodzaj czy charakter przyjęcia warto skorzystać z oferty profesjonalnej, doświadczonej i sprawdzonej firmy, która świadczy usługi cateringowe. Wówczas nie musimy martwić się o listę zakupów potrzebnych do przyrządzenia potraw składników. Później nie musimy wybierać się na wielkie zakupy. W końcu nie jesteśmy zmuszeni przygotowywać całego menu przez wiele godzin, czy nawet dni, jak to jest w przypadku dużych imprez. Korzystając z usług firm cateringowych mamy możliwość skupienia się na samym wydarzeniu, na cześć którego przyjęcie jest organizowane. Nie rozpraszają nas bowiem myśli dotyczące poszczególnych potraw czy deserów. W trakcie samej imprezy zaś możemy skupić się już tylko na zaproszonych przez nas gościach.Szkoły, przedszkola i żłobki
Catering to także dobre rozwiązanie w przypadku szkół, przedszkoli oraz żłobków. Dlaczego? Otóż kwestia żywienia dzieci jest kwestią kluczową dla ich rozwoju. Stąd należy dołożyć wszelkich starań, aby posiłki, które spożywają, były odpowiednie dla ich wieku oraz zaspokajały wszystkie zapotrzebowania organizmu. Profesjonalne firmy cateringowe oferują zdrowe i bezpieczne posiłki, które zapewniają właściwą ilość składników odżywczych. Jak wyjaśnia nasz rozmówca z firmy Iwona Usługi Cateringowe, która dostarcza posiłki m.in. dla szkół, przedszkoli oraz żłobków:Przy układaniu jadłospisów kierujemy się zaleceniami Instytutu Żywności i Żywienia oraz Instytutu Matki i Dziecka. Do przygotowywania zaś samych posiłków wykorzystujemy wyłącznie naturalne składniki pozbawione barwników oraz konserwantów. Nasze posiłki przyprawiamy wyłącznie naturalnymi przyprawami oraz ziołami. Wzbogacają one smak i zapach potraw oraz wpływają pozytywnie na procesy trawienne. Ponadto dokładamy wszelkich starań, aby serwowane przez nas jedzenie było nie tylko zdrowe, ale smaczne i kolorowe.Profesjonalne i sprawdzone firmy spełniają wszelkie wymagania określone przez normy europejskie oraz Państwowy Instytut Inspekcji Sanitarnej. Oferują także różnego rodzaju diety, w zależności od potrzeb dzieci. Dostępne są zatem zarówno diety alergiczne, jak i wyznaniowe. Ponadto takie firmy dowożą posiłki do placówek dwa razy dziennie i w godzinach, które odpowiadają planowi dnia danej placówki. Dzięki temu dzieci otrzymują zdrowe i świeże posiłki każdego dnia.
Catering dla biznesu
Wreszcie warto korzystać z usług cateringowych dla firm. Niezależnie od tego czy organizujemy kameralne spotkanie w siedzibie firmy czy imprezę masową z udziałem zespołów muzycznych, zdecydowanie dobrym rozwiązaniem jest catering. Profesjonalne firmy w ofercie dla biznesu, poza przygotowaniem posiłków oraz ich transportem, zapewniają także dodatkowe atrakcje takie jak rzeźby w lodzie, kwiaty, dekoracje czy nawet pokazy sztucznych ogni. Wówczas kolejne obowiązki możemy przekazać specjalistom, a sami skupić się na organizacji pozostałych elementów wydarzenia. Usługi cateringowe to także dobre rozwiązanie w przypadku posiłków regeneracyjnych i profilaktycznych. Dobra firma cateringowa w swej ofercie posiada posiłki regeneracyjne i profilaktycznej dla pracowników z różnych branż. Wszystkie potrawy są zaś przygotowywane zgodnie z wymogami ustalonymi w rozporządzeniu Rady Ministrów z dnia 28 maja 1996 roku w sprawie profilaktycznych posiłków i napojów (Dz.U. z dnia 30 maja 1996r.).Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana