Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Czym jest inteligentna maselniczka?
Na pewno zdarzyło Ci się, że chciałeś rozsmarować masło na kanapce, ale było ono twarde jak skała. Z inteligentną maselniczką nie trzeba już czekać, aż masło zmięknie lub wyjmować z lodówki tylko jego kawałków, żeby reszta dłużej zachowała świeżość. Inteligentna maselnica utrzymuje świeżość masła w naturalny, ekologiczny sposób. Oto kilka rzeczy, które musisz wiedzieć o inteligentnej maselniczce.
Jak działa inteligentna maselniczka
Co sprawia, że masło pozostaje świeże, mimo że nie znajduje się w lodówce? To zasługa wody, która przy zamkniętej pokrywce otacza masło ze wszystkich stron. Ta inteligentna maselniczka składa się z pojemnika wykonanego z tworzywa sztucznego, pływaka oraz drewnianej pokrywki. Kiedy włożymy kostkę masła do środka, dociskamy pływak do dna maselnicy i zalewamy ją wodą. Następnie zwalniamy pływak i przykrywamy maselniczkę pokrywką, która dociśnie pływak a ten wypchnie wodę tak, aby przykryła całe masło. Kiedy odkryjemy przykrywkę, pływak się podniesie a woda opadanie, odsłaniając miękkie i świeże masło. Dzięki temu, że kostka masła jest pod wodą, jest ona utrzymana w odpowiedniej temperaturze i nie dociera do niej powietrze. Wodę wystarczy zmieniać co kilka dni, mając pewność, że masło się nie popsuje.
Zalety inteligentnej maselniczki
Najważniejszą zaletą tego produktu jest to, że przechowywane w nim masło, zachowuje świeżość tak samo długo, jak gdyby było w lodówce, a mimo tego cały czas jest miękkie i gotowe do spożycia. Korzystając z tej maselnicy, możemy być pewni, że masło się nie zepsuje ani nie rozpuści w zbyt ciepłe dni. Jest to również najzdrowszy sposób przechowywania masła, które w temperaturze pokojowej nie traci swoich wartości odżywczych.
Jak mówi specjalista z firmy Practic „Możemy je przechowywać w takiej maselnicy nawet do 14 dni. Gdy jej używamy, masło jest chronione przed promieniami UV i szkodliwymi czynnikami z zewnątrz. Woda sprawia, że masło nie utlenia się i nie jełczeje, jednocześnie zawsze jest gotowe do rozsmarowania bez najmniejszego problemu.” Dzięki tej maselniczce możemy znacznie skrócić i ułatwić pracę w kuchni oraz nie denerwować się twardym masłem podczas pośpiesznego robienia dzieciom kanapek do szkoły, czy przybycia gości. Oprócz tego produkt ten jest estetycznie i starannie zaprojektowany oraz bardzo ładnie się prezentuje.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana