Artykuł Cię zaciekawił? Dowiedziałeś się czegoś więcej? Koniecznie zostaw komentarz! Skomentuj jako pierwszy i podziel się swoimi wrażeniami. Napisz, jak oceniasz nasz artykuł i zostaw opinię. Weź udział w dyskusji. Masz wątpliwości i chcesz dowiedzieć więcej na temat poruszanego zagadnienia? Daj znać, o czym jeszcze chciałbyś przeczytać. Dziękujemy za Twój wkład w budowę bazy komentarzy. Zachęcamy do zapoznania się z pozostałymi artykułami i komentarzami innych użytkowników.
Czy można grillować bez dymu?
Jak najbardziej! Na grillowanie bez dymu pozwala ekologiczny grill. Takie urządzenie rozwiązuje wiele problemów. Szczególnie teraz, gdy panuje kwarantanna społeczna, a my większość czasu spędzamy w naszych mieszkaniach. Świat na zewnątrz budzi się do życia, idzie wiosna, czas na grilla na balkonie! Przeczytaj i przekonaj się, jak można to zrobić w przyjemny, bezpieczny i łatwy sposób.
Bez dymu i przykrego zapachu
W przypadku tradycyjnego grilla głównym źródłem dymu jest spływający na rozżarzony węgiel tłuszcz z kiełbasek czy mięs. W jaki sposób rozwiązali ten problem twórcy ekologicznego grilla?
O odpowiedź na to pytanie poprosiliśmy eksperta, naszego rozmówcę z firmy LotusGrill Polska, oficjalnego dystrybutora światowej marki LotusGrill, oferującej ekologiczne grille: LotusGrill rozwiązał ten problem w bardzo prosty sposób poprzez oddzielenie węgla od grillowanych potraw. Otóż węgiel został zamknięty w stalowym i szczelnym pojemniku, który nie ma styczności z wytapianym na ruszcie tłuszczem.
Ten zabieg sprawił, że powstający podczas grillowania dym oraz nieprzyjemny zapach są ograniczone do minimum. W praktyce oznacza to, że z ekologicznego grilla skorzystamy niemal w każdym miejscu, w tym i na balkonie, nie martwiąc się ani o bezpieczeństwo nasze i środowiska, ani o przeszkadzający sąsiadom dym. Aby skorzystać z ładnej pogody i urządzić grilla, nie musimy więc czekać na koniec kwarantanny. Już teraz możemy miło spędzić czas z rodziną lub współlokatorami.
Ekologicznie i ekonomicznie
Brak kłopotliwego dymu to nie jedyna zaleta LotusGrilla. Decydując się na jego zakup, zadbamy również o wygodę i domowy budżet. Rozpalenie takiego grilla nie sprawia problemów i jednocześnie pozwala na spore oszczędności. A wszystko to dzięki mniejszemu niż w przypadku standardowego urządzenia zużyciu rozpałki oraz węgla.
Oszczędność zapewnia kolejne proste, ale bardzo skuteczne rozwiązanie zastosowane przez twórców ekologicznego grilla. Jakie? Pod pojemnikiem przeznaczonym na węgiel znajduje się niewielkich rozmiarów wiatraczek. Działa on na baterie i utrzymuje stały nawiew, wydłużając tym samym czas spalania i żarzenia się węgla.
LotusGrill to także dobra alternatywa dla jednorazowych lub tanich, ale mało trwałych grilli. Potwierdzają to jego solidna i wytrzymała konstrukcja oraz mocne, stalowe elementy – objęte 5-letnią gwarancją.
Kupując LotusGrilla, oszczędzamy i – co ważne – działamy na rzecz naszej planety. Nie bez powodu nazywany jest on grillem ekologicznym. Wybór takiego urządzenia oznacza bowiem mniej żelowej rozpałki, mniej węgla, mniej dymu i mniej śmieci.
Dla przyjemności i zdrowia
Na koniec bardzo ważna zaleta. Przyrządzanie potraw z LotusGrillem przynosi korzyści także i dla naszego zdrowia. Po pierwsze nie musimy wdychać dymu, w którym znajduje się wiele szkodliwych substancji, a po drugie ograniczamy ilość spożywanego tłuszczu.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana