Lady cukiernicze - ekspozycja ciast i wypieków
Lady cukiernicze to jeden z rodzajów witryn chłodniczych, które mają za zadanie jak najlepiej wyeksponować klientom produkt spożywczy. Spotyka się je w barach, kawiarniach, cukierniach czy piekarniach. Charakteryzują się one systemem chłodzącym, który pozwala utrzymywać świeże produkty przez długi czas. Efektowna prezentacja wymaga, by lady były nie tylko funkcjonalne, ale także dobrze wyglądające.
Co wpływa na ekspozycję wyrobu cukierniczego?
Lady cukiernicze pełnią funkcję ekspozycyjną dla ciast, tortów i różnego rodzaju wypieków. Dobre zaprezentowanie artykułów podkreśla ich walory smakowe, co wpływa na potencjalnych klientów i ich chęć zakupu. W ofertach zakupowych często są do wyboru rożne blaty, a także kolory boków. Ekspert z firmy Frigo System w Szczecinie dodaje:Żeby produkty nie ulegały panującej w pomieszczeniu temperaturze, lady cukiernicze wyposaża się w specjalny agregat, który pozwala zachować odpowiednio chłodne powietrze za szkłem witryny. Dzięki temu wyroby zachowują świeży i atrakcyjny wygląd przez długi czas.Ponadto mogą one posiadać dodatkowo zamontowane oświetlenie LED, które sprawia, że ciasta i wypieki zaprezentują się jeszcze lepiej.
Wielkość i design lady cukierniczej
W ekspozycji towarów istotne są nie tylko parametry techniczne, ale również wygląd samej lady. Kolorem i wykończeniem powinna ona pasować do wystroju danego lokalu. Kwestią równie ważną jest odpowiedni rozmiar. Ladę cukierniczą trzeba dostosować do powierzchni sklepu i jego oferty. Przy małej ilości produktów takie urządzenie może wcale nie być potrzebne. Rozmiar wpływa także na zużycie prądu, dlatego przed zakupem warto sprawdzić klasę energetyczną urządzenia. Istotny jest też także generowany przez agregat poziom hałasu, który w niektórych przypadkach, przy długim czasie pracy może być uciążliwy.Dodatkowe funkcje i możliwości
Lady o niewielkich rozmiarach korzystają z agregatów wewnętrznych. Natomiast duże powierzchnie handlowe mogą potrzebować agregatów zewnętrznych, które najczęściej umieszcza się w oddzielnych pomieszczeniach. Dodatkowo lady wyposaża się także w inne funkcje, takie jak automatyczne odparowanie skroplin, nawiew ciepłego powietrza na szybę frontową, regulator temperatury czy alarm dźwiękowy, który poinformuje sprzedawcę o zanieczyszczeniu skraplacza lub zablokowaniu wentylatora. Lady cukiernicze mogą być umieszczone na regulowanych nóżkach lub na kółkach, co w niektórych miejscach może okazać się lepszym rozwiązaniem.Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana
Dodaj komentarz
Dziękujemy za dodanie komentarza
Po weryfikacji, wpis pojawi się w serwisie.
Błąd - akcja została wstrzymana
Komentarze użytkowników do artykułu
-
Myślę że ten artykuł bardzo mnie zainspirował ponieważ wiele z niego wyciągnęłam moja ocena poszczególna to 5na5 pozdrawiam